در پاسخ به مسئله شما مبنی بر شیوههای مبارزه با فتنه، میتوان گفت، برای شناخت راهها و روشهای مبارزه با فتنه ابتدا بایستی، ریشههای فتنه و علل شکلگیری آن را مورد بررسی قرار داد، و سپس بر اساس این مبانی و ریشهها به مقابله با آن پرداخت. شما تا زمانی که ندانید، ریشههای به وجود آمدن یک فتنه چیست، شاید نتوانید به علاج آن بپردازید. شناخت ریشهها باعث میشود، از هدررفت سرمایههای مادی و معنوی که در برخورد با فتنه به کارگرفته میشود، جلوگیری نمود. بر این اساس میتوان موارد زیر را به عنوان مهمترین روشهای مقابله با فتنه مدنظر قرار داد:
1. یکی از اولیهترین راهها در این مقابله، همانگونه که در ابتدا نیز ذکر شد، شناخت ریشهها و از بین بردن ریشههای فکری و عملی فتنه و فتنه گران است.
2. از دیگر روشها که به نظر میآید از اهمیت قابل توجهی نیز برخوردار باشد، پیشگیری قبل از بروز باشد. به این معنی که نخبگان جامعه بایستی بر اساس میزان توجهی که نسبت به مسائل اجتماعی و سیاسی دارند، با به کارگیری تمهیدات مناسب جلوی بروز و ظهور هرگونه فتنه را در جامعه بگیرند. این امر نه با زور و قدرت مادی، بلکه با قدرت معنوی و فرهنگی مبنی بر بالابردن سطح فرهنگی جامعه امکانپذیر است.
3. سومین راهکار، تقویت فکری و فرهنگی جریانهایی است که نقش رهبری و هدایت جامعه را بر عهده دارند. این جریانها تنها چهرههای برجسته سیاسی یا علمی نیستند، بلکه در تمامی مراتب، اعم از روحانی محل، منطقه، اساتید دانشگاهها و افراد تحصیلکرده و اثرگذار در هر محفل سیاسی ـ اجتماعی بایستی دارای آگاهیهای قابل توجهی باشند، تا هجمهها و تندبادهای فتنهانگیز نتواند از میان ایشان یارگیری کند. زیرا که انحراف این جریانها به معنی انحراف و از راهبیرون شدن بخشهای قابل توجهی از جامعه است.
4. از دیگر راهکارهای مقابله با فتنه، گوش سپردن به نظرات افراد و نخبگانی است که از نظر فرهنگی، دینی، اجتماعی و سیاسی، امتحان خود را در مراحل مختلف پس داده باشند و جامعه اطمینان معقولانهای به نظرات ایشان داشته باشد.
5. بالابردن سطح بصیرت و بینش در آحاد جامعه که این امر در خصوص اقشار تحصیلکرده از اهمیت قابل توجهی برخوردار میشود. از جمله راهکارهای بالابردن سطح بصیرت و بینش، مطالعه نظاممند تاریخ است. شناخت تحولات تاریخی و ریشههای آن در بسیاری از مواقع مشابهتهایی نیز با مسائل معاصر خواهد داشت که شناخت آن بصیرت و تجربهای مناسب برای مقابله به انسان میدهد.
6. توجه به ندای رهبران دینی جامعه که به دلیل ضمانت فکری که در مورد ایشان بیشتر وجود دارد، راحتتر میتوان بر اساس نظرات ایشان راه صواب را دید.
7. یکی دیگر از راههای مقابله با فتنه را میتوان از فرمایش حضرت اباعبدالله الحسین، در ظهر عاشورا، به دست آورد، ایشان پس از اینکه نصیحتهایشان در سپاهیان سیاهدل یزید اثری نبخشید در تحلیل این امر فرمودند؛ شکمهایشان از مال حرام پر شده، دیگر یارای شنیدن سخن حق را ندارد. از این فرمایش، میتوان تحلیل کرد که یکی از ریشههای پیدایش یک فتنه زیاد شدن انحرافات، و به خصوص خوردن لقمه حرام است. بر این اساس میتوان گفت، یکی از راهکارهای مهم در از بین بردن فتنه، توجه به مسائل معنوی و دینی درون خانواده و بهرهمندی از لقمه حلال است.
(لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100120990)
نظرات کاربران:
It's very straightforward to find out any topic on web as compared to books,
as I found this piece of writing at this web site.
What's up to every one, as I am really eager of reading
this blog's post to be updated on a regular basis.
It contains pleasant material.
Great beat ! I would like to apprentice while you amend your web site,
how can i subscribe for a blog site? The account helped me a
acceptable deal. I had been tiny bit acquainted of this your broadcast offered bright clear idea
We're a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
Your website offered us with valuable information to work on. You've done an impressive job
and our whole community will be thankful to you.
نوشتن دیدگاه