در نتیجه در این قسمت نکاتی درباره استفاده از انواع سبزی خشک یادآوری خواهد شد .
اولین نکته ای که باید در این مورد به آن توجه شود مقدار استفاده از این سبزی هاست .
یک کیلو گرم سبزی تازه پاک شده اگر در شرایط متعادل و نرمال خشک شود تبدیل به ۵۰گرم سبزی خشک خواهد شد . در نتیجه اگر در دستوری نوشته بود سبزی یک کیلو گرم و شما از سبزی خشک استفاده میکنید در نظر داشته باشید که ۵۰ گرم سبزی خشک = یک کیلو گرم سبزی تازه .
طرز استفاده از سبزی های خشک به این صورت است که قبل از استفاده از سبزی ها ، سبزی را به دمای محیط برسانید ( یعنی حدودا ۱۵ دقیقه قبل از استفاده سبزی را در دمای آشپزخانه و در ظرف روباز نگهدارید ) و بعد مراحل زیر را ادامه دهید :
سبزی را داخل یک کاسه جادار بریزید و برای ۵۰ گرم سبزی خشک ۱ لیتر آب جوشیده و سرد شده در نظر بگیرید . آب را روی سبزی ها بریزید و به آرامی سبزی را هم بزنید و بگذارید حدود ۳-۴ ساعت در جایی خنک تر از محیط آشپزخانه و خارج از یخچال بماند تا سبزی ها باز شوند . بعد از این مدت شما حدود یک کیلو گرم سبزی نسبتا تازه خواهید داشت .
به طور مثال برای درست کردن خورش قورمه سبزی با سبزی خشک ، بعد از تفت دادن گوشت و اضافه کردن لوبیا ، قدری صبر کنید تا لوبیا و گوشت نیم پز شوند و بعد سبزی را به آن بیفزایئد .
نکته بسیار مهم در این میان توجه به این مسئله است که سبزی های خشک نیازی به تفت دادن یا سرخ کردن ندارند . به محض اینکه سبزی را از آب خارج کردید آماده مصرف است .
معمولا جعفری و گشنیز در همه جا قابل دسترسی است و بعضی ها ترجیح می دهند لااقل جعفری و گشنیز را به صورت تازه استفاده کنند . که در این صورت …
برمیگردیم به همان خورش قورمه سبزی !
چون سبزی تازه نسبت به سبزی خشک شده از طراوت بیشتری برخوردار است، لذا این دو سبزی را هیچوقت با هم داخل خورش نریزید . بعد از اینکه سبزی خشک را اضافه کردید ، حدود ۱۵-۳۰ دقیقه زمان لازم است تا سبزی کمی نرم شود و بعد از نرم شدن سبزی های خشک میتوانید سبزی تازه را اضافه کنید.
نکته :
داخل مخلوط سبزی قورمه سبزی ، مقدار شنبلیله هم وجود دارد . اگر سبزی ها را جداگانه با هم مخلوط میکنید ، بهتر است شنبلیله را قبل از مصرف ( یعنی به جای خیس کردن ) چند ثانیه در روغن داغ کنید و بعد استفاده کنید . ولی اگر سبزی قورمه سبزی به صورت کامل خشک شده باشد که نیازی به داغ کردن آن داخل روغن نیست .
–
در مورد سبزی کوکوی خشک شده نیز به همین ترتیب عمل کنید . در قسمت مربوط به کوکو سبزی گفته بودیم که سبزی را قبل از مخلوط کردن با بقیه مواد باید حتما سرخ کنید ولی اگر از سبزی خشک استفاده میکنید بعد از خیس کردن سبزی نیازی به سرخ کردن آن نیست . و میتوانید بعد از آبکش کردن سبزی و همین که آب آن کاملا کشیده شد ، سبزی را با سایر مواد مخلوط کنید و ادامه مراحل …
–
در مورد سبزی پلو ، قبلا گفته بودیم که سبزی را داخل آبکش با برنج مخلوط میکنیم ، ولی هنگام استفاده از سبزی خشک بهتر است بعد از اینکه سبزی را خیس کردیم و مدت زمان گفته شده طی شد ، در اواخر جوشیدن برنج ، سبزی را به برنج اضافه کنید و بعد آبکش کنید تا سبزی کاملا حالت سبزی تازه را به خود بگیرد .
–
و اما در مورد شوید . استفاده از شوید خشک الزاما مخصوص دوستان خارج از کشور نیست . عمده ترین مصرف شوید در تهیه شوید باقالا پلو است که یکی از پلو های رسمی و مجلسی ایرانی میباشد .
اولین گزینه برای تهیه شوید باقالا پلو استفاده از شوید تازه است که بعد از پاک کردن و شستن اگر کاملا خشک شود و بعد آنرا خرد کنید به هیچ وجه داخل پلو به هم نمیچسبند و ظاهر غذا را به هم نمیریزند .
و گزینه بعدی شوید فریز شده است به طور عام ! ولی من توصیه میکنم از شوید خشک استفاده کنید .
شوید فریز شده ، معمولا داخل پلو ظاهر زیاد جالبی ندارد مگر اینکه شوید را بعد از پاک کردن و شستن کاملا خشک کنید و بعد خرد کنید . این کاملا که گفتم حدودا یعنی چند ساعت شوید را پهن کنید تا آب آن چیده شود و بعد خرد کنید و فریز کنید .
ولی شوید خشک شده به هیچ وجه ظاهر غذا را خراب نمیکند و اصلا به هم نمیچسبد .
–
در مورد سبزی های معطر که در تمام فصول به آسانی در دسترس نمیباشند هم بهترین گزینه خشک کردن آنهاست . سبزی هایی مثل ترخان ، نعناع ، مزره و …
به طور کلی فریز کردن سبزی ها باعث میشود مقداری رنگ سبزی ها تیره شوند و بعد از اینکه سبزی ها از حالت انجماد خارج میشوند آب می اندازند و ظاهر زیاد جالبی ندارند ولی خشک کردن سبزی ها به طور کلی به علاوه حفظ خواص آنها ، ظاهر آنها را هم تا حد زیادی حفظ میکند .
–
در مورد خشک کردن سبزی ها بهتر است آنها را در مجاورت هوای باز خشک کنید و دقت کنید که نور آفتاب برای خشک کردن بعضی از سبزی ها مفید نیست و رنگ آنها را به سرعت تیره میکند ( مثلا در مورد شوید)
بهتر است اگر رادیاتور در منزل دارید برای خشک کردن سبزی ها از آن کمک بگیرید .
یک پارچه تمیز روی آن پهن کنید و بعد از اینکه آب سبزی ها کمی چیده شد ، سبزی ها را روی آن پهن کنید و هر چند ساعت یکبار سبزی ها را کمی این رو آن رو کنید تا آب نیندازند .
استفاده از پنکه هم در مواقعی که رایاتور در دسترس نباشد یا در فصل تابستان ، کمک بسیار مفیدی در خشک کردن سبزی ها میکند . ولی فاصله سبزی را با پنکه حفظ کنید تا سبزی ها پراکنده نشوند و پنکه را در حالت مستقیم روی سبزی ها تنظیم نکنید .
یک نکته مهم !!
برای اینکه آب سبزی ها با سرعت بیشتری گرفته شود یک راه حل عجیب غریب وجود دارد !!
سبزی را بعد از اینکه پاک کردید و کاملا شستید و آبکش کردید ( قبل از خرد کردن ) داخل یک کیسه نخی بریزید و درب کسیه را محکم ببنید و بعد کیسه نخی را داخل ماشین لباسشویی بگذارید و فقط با استفاده از خشک کن ماشین لباس شویی در مدت ۵-۶ دقیقه سبزی ها کاملا خشک میشوند .
و یا استفاده از انواع سالاد ساز یا خرد کن هایی که محفظه ای برای خشک کردن سبزی داشته باشند .
نظرات کاربران:
If some one desires expert view regarding blogging and site-building afterward i
advise him/her to pay a quick visit this website, Keep up the nice job.
نوشتن دیدگاه